Plantele-de-interior-si-capacitatile-lor-de-purificare-a-aerului.jpg

Numeroase colegii si universitati prestigioase, chiar si NASA, au efectuat studii asupra proprietatilor purificatoare a plantelor de interior. Studiile lor au confirmat un lucru cunoscut; nu numai ca plantele transforma monoxidul de carbon in oxigen, dar pot filtra si toxinele organice sau compusii organici volatili (COV).

Intotdeauna poti imbunatati calitatea aerului din spatiul casei. Ai putea curata sau schimba gurile de aerisire, ai putea chiar sa achizitionezi un nou sistem de ventilatie. Un mic ecosistem de plante va contribui enorm la reanimarea si improspatarea oricarui spatiu locuit.

Aduc instant si fara efort o frumusete naturala sau avantaje vizuale organice. Cu toate ca este nevoie sa te documentezi despre cum trebuie sa le ingrijesti si sa le plantezi corect, merita sa ai grija de ele, la fel cum merita sa faci curatenia de primavara sau sa ingrijesti un animal de casa. Te invata sa fii responsabil si sa apreciezi lucrurile fragile, dar generoase.

Pe langa fotosinteza, plantele mai indeplinesc un proces numit fitoremediere. Este un proces prin care plantele absorb fumul nociv si alti compusi organici volatili, astfel curatand apa, pamantul si aerul dimprejur prin intermediul porilor din frunze si prin radacini.

Este fascinant cum plantele pot trai si ramane verzi chiar si in aerul poluat, atata timp cat primesc aer, lumina solara si ceva ploaie. Plantele curata benzenul, formaldehida, etilenglicolul, diclormetanul, xilenul, toulenul si multe altele.

Acesti compusi pun sanatatea omului in pericol, fiind carcinogeni. Gradul de sanatate al celulelor, imunitatea, sistemul respirator si cel nervos pot fi afectate cand ne expunem contant la aceste chimicale.

Majoritatea plantelor cu frunze elimina compusii organici volatili, dar aceste plante de interior fac o treaba si mai buna, reducand nivelurile de chimicale cu pana la 85% in doar 24 de ore.

Unele dintre acestea pot fi ferigi regale japoneze, plante paianjen, ferigi sabie, Hemigraphis exotica, iedera, areca, iedera dracului, aloe vera, limba soacrei, iarba Sfantului Ioan, aglaonema, eucaliptul, crizantema, violetele africane si crinul pacii.

Multe dintre aceste plante elimina benzenul si formaldehida din aer, dar filodendronul este cel mai bun pentru distrugerea formaldehidei din aer, in timp ce florile precum crizantemele reusesc foarte bine sa descompuna benzenul. Planta paianjen reuseste foarte bine sa reduca monoxidul de carbon si oxidul de azot din incaperi.

Toate aceste plante arata foarte bine intr-o casa, indiferent daca este incarcata cu decoratiuni sau minimalista.

6 thoughts on “Plantele de interior si capacitatile lor de purificare a aerului

  1. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de abordarea detaliata a diferitelor aspecte legate de subiect. Autorul a reusit sa ofere o perspectiva cuprinzatoare asupra temei si sa ofere solutii practice pentru problemele discutate.

  2. Articolul este foarte bine structurat si clar expus, oferind informatii utile despre subiect. Mi-a placut modul in care autorul a abordat tema si a prezentat argumentele sale. Este un ghid util pentru cei interesati de acest subiect.

  3. Este un articol foarte relevant in contextul actual si ma bucur ca am avut ocazia sa il citesc. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiectul abordat.

  4. Sunt de acord cu concluziile trase in acest articol si cred ca ar trebui sa fie mai multe discutii pe aceasta tema. Autorul a adus argumente solide si bine documentate pentru punctele sale de vedere.

  5. Mi-a placut cum autorul a structurat informatiile si cum a argumentat fiecare punct de vedere. Am invatat multe lucruri noi citind acest articol si sunt recunoscator pentru asta.

  6. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Sunt de acord cu ideile prezentate si consider ca autorul a abordat foarte bine acest aspect.

Comments are closed.