Lipsa poftei de mancare la copii, lipsa poftei de mancare la bebelusi si stimularea poftei de mancare la copii mici reprezinta preocupari ale tuturor parintilor.

Totusi, copiii nu trebuie fortati sa manance si nici nu este necesar sa li se administreze vitamine, decat in caz de hipovitaminoza sau avitaminoza. Lipsa poftei de mancare la copii poate avea drept cauze anumite infectii cu paraziti intestinali, precum viermii, giardia, tenia.

In aceasta situatie, se recomanda tratamentul medicamentos, de inlaturare a parazitilor, dupa care veti observa cum copilul incepe sa manance sanatos. Pofta de mancare la copii poate fi echilibrata prin stabilirea unor ore fixe de masa.

De asemenea, este important sa evitati sa dati copiilor dulciuri sau gustari intre mese. Pentru pofta de mancare la copii, puteti apela cu incredere la remediile naturiste. Cresterea poftei de mancare se poate face cu ajutorul unei cure cu suc de urzica si spanac.

Alte alimente foarte utile sunt: rosiile, hreanul, ceapa, mararul, rubarba, morcovii si telina. Cel mai bun sirop pofta de mancare copii este siropul de pelin, un remediu bio exceptional. In plus, le puteti da copiilor ceai de urzica, ceai de salvie, ceai de obligeana, ceai de pelin.

Conteaza nu cantitatea alimentelor consumate, ci calitatea lor. Este important sa asigurati copilului o dieta bazata pe ulei de masline, somon, carne slaba, cereale integrale, lapte, branza, iaurt, orez cu legume, fructe, citrice, nuci, seminte, ceaiuri, sucuri de fructe, apa plata.

Sunt de evitat produsele fast food, grasimile, dulciurile, alimentele prea sarate si cele care contin conservanti sau chimicale. Pe langa dieta sanatoasa, copiii trebuie sa faca miscare in aer liber si sa practice sporturi, pentru a se dezvolta armonios.

Pentru intarirea imunitatii, pot consuma suc de catina, miere sau tinctura de propolis. Nu ezitati sa ii duceti la mare si la munte, unde pot respira aer curat, departe de poluarea din orase.

7 thoughts on “Stimularea poftei de mancare la copii

  1. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol si sa ma informez mai bine asupra temei abordate. Autorul a reusit sa transmita mesajul sau intr-un mod clar si concis.

  2. Cred ca acest articol ar trebui distribuit cat mai multor persoane, deoarece informatiile prezentate sunt relevante si pot fi de folos in intelegerea mai buna a subiectului discutat.

  3. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol si apreciez efortul depus de autor pentru a aduce aceste informatii la lumina. Subiectul este de actualitate si merita atentia noastra.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat informatiile si argumentele sale.

  5. Am fost impresionat de profunzimea subiectului abordat si de modul in care autorul a reusit sa transmita mesajul sau intr-un mod clar si concis. Recomand acest articol tuturor celor interesati de acest domeniu.

  6. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit o mai buna intelegere a temei discutate. Am gasit informatiile prezentate foarte utile si cred ca voi reveni pentru a le reciti si analiza mai atent.

  7. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut fiecare punct de vedere cu exemple relevante.

Comments are closed.